Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Földárverés: órák kérdése és kezdődik

2015. október 16. 13:53
 
"Délután elkezdi közzétenni az árverésre bocsátott állami földek adatait is a Nemzeti Földalap – jelentette be a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Három hektár feletti területekről van szó, a helyrajzi számok mellett a kikiáltási árat is feltüntetik majd a honlapon. A megyei kormányhivatalok vezetői közben egymás után tartanak sajtótájékoztatót a témában, a szocialisták vitanapot kezdeményeznek.
 

Hír: Megkezdődött a nagy földlicit

2015. október 21. 08:23
 
"Megjelentek az első földárverési hirdetmények csütörtök éjjel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) honlapján, a földalapkezelő a 3 hektárnál nagyobb állami földrészleteket kívánja nyilvános árverésen értékesíteni.
 

Hír: Életműdíjat küldött vissza a kitüntetett Fazekas Sándornak

2015. október 21. 09:51
 
"A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. gazdaságának szétdarabolása miatt háborodott fel Ernst József, ezért döntött úgy, hogy visszaküldi az agrárminiszternek az augusztus 20-i állami ünnepen tőle átvett díját.
 

Hír: Erkölcsi bátorság - Ernst József Mezőhegyes érdekében visszaadta a kitüntetését a miniszternek

2015. október 21. 10:26
 
"A mezőhegyesi Ernst József tettével azt bizonyította, hogy a kisvárosban is élnek még olyanok, akiknek helyén van az eszük és a szívük. A bátor férfi Fazekas Sándort nyílt levélben szólította meg, s tőle kapott kitüntetését visszaadta a földművelésügyi miniszternek. Az ok: a kormány Mezőhegyest, évszázadok szakmai kultúráját és hagyományait, az ott élők megélhetését semmibe vevő politikája – Ernst József így tiltakozik mindez ellen."
 

Hír: Ángyán: A parlamentben biorobotok ülnek

2015. október 30. 10:00
 
Lázár János korábbi kijelentése, mely szerint szétlopják az erdészetek, az állami cégek privatizációját előkészítő kommunikációs fogás lehetett – mondta Ángyán József volt államtitkár az ATV Szabad szemmel című műsorában.
 

Hír: A DK-nak sem tetszik a földeladás

2015. október 30. 10:09
 
A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Fidesz kiskirályok kezébe adja az állami földeket, és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a legnagyobb gazdálkodó lehet Magyarországon - mondta a párt alelnöke.
 

Hír: Greenpeace: a kormány állítsa le a földeladás előkészületeit

2015. október 30. 10:29
 
A Greenpeace 2014. április 23-án demonstrált a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt a kishantosi mintagazdaság elpusztítása ellen. A szétosztott kishantosi biovetőmagokból 2000 helyre jutott az országban.

Hír: Földárverések: Lázár nagybátyja is bevásárolhat

2015. október 30. 10:34
 
Lázár János nagybátyjának cége kedvező pozícióból várhatja az árverést, míg konkurense kezét megkötik a jogszabályok. A földek eladásával sikerült egy magas állami kitüntetésben részesített 80 éves gazdát is megalázni.
 

Hír: Orbánék földárverése a legnagyobb átverés

2015. október 30. 10:36
 
 Az új földesurak érdekében szegi meg a kormány a földbérleti szerződések felbonthatatlanságáról szóló ígéretét.
 

Hír: Gyorstalpalón képzik gazdává a politikusokat és üzletembereket

2015. október 30. 10:39
 
 Egy OKJ-s tanfolyammal és lakcímbejelentéssel bárki lehet helyben élő gazdálkodó, és licitálhat az állami földre.
Százával végzik az üzletemberek, politikusok, ügyvédek és családtagjaik ezekben a hetekben a „last minute aranykalászos tanfolyamokat” – írja a VS. A kormányrendelet alapján azok licitálhatnak majd az állami földekre, akik helyben lakó földművesek, és ennek azok is megfelelnek, akik részt vesznek egy OKJ-tanfolyamon. Ezek közül az aranykalászos gazdaképzőt a legegyszerűbb elvégezni.