Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: Fazekas: November közepétől indulhat a licit az állami földekért

2015. október 14. 10:43
 
"November közepétől indulhat a licit az állami földekért nyilvános árverésen, ami gazdabarát program, a tüntetések pedig gazdaellenesek - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.
 

Hír: Novemberben indulhat a nagy állami földeladás

2015. október 14. 10:47
 
"November közepétől indulhat a licit az állami földekért – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1-en kedden. 

Hír: Lázár János: Magyarország agrárország maradt és ez előny

2015. október 14. 10:50
 
"Mi abban hiszünk, hogy Magyarország agrárország maradt, és ezt nem hátrányként, hanem előnyként kívánjuk a jövőben felfogni" - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülésén.
 

Hír: Az állami föld el van kapálva

2015. október 14. 10:54
 
A MÉDOSZ, mint a mezőgazdaság egyetlen reprezentatív szakszervezete, ellenzi a bejelentett állami földek értékesítését!
Nem igazolt az, hogy a birtokszerkezet lényeges változtatásával növekszik a foglalkoztatottság.
A nagyüzemek dolgozói rettegve várják, mi fog történni, ha az állami földek haszonbérlete lejár, mert azt látják, hogy a kis- és magángazdaságok csak időszakosan, nagyszükség esetén vesznek fel alkalmazottakat, így az ő foglalkoztatásuk megoldatlan lesz.

Hír: Megkezdődött az állami földek értékesítése

2015. október 16. 13:35
 
"A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása magyar gazdáknak a Földet a gazdáknak program folytatásaként - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.
 

Hír: „Az Orbán-kormány suttyomban osztogat haveroknak, csókosoknak”

2015. október 16. 13:40
 
"Az állami földeket szociális szövetkezeteknek kellene adni, ezzel legkevesebb 150 ezer új munkahelyet lehetne létesíteni – mondta Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője országjáró körútjának kaposvári állomásán, szerdán."
 

Hír: Indul a licit - Már árverezik az állami földeket

2015. október 16. 13:43
 
"Hajdú-Bihar megyében mintegy félezer birtoktestre licitálhatnak a földművesek 16 árverési napon november 23. és december 22. között - közölte a megyei kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben. 

Hír: Ezt a hatalmas földbirtokot is elárverezi az állam

2015. október 16. 13:46
 
"258 hektáros az a legnagyobb birtoktest, amelyet az állami földliciteken elárvereznek Hajdú-Bihar megyében. Összesen félezer földrészletre lehet majd licitálni 16 árverési napon november 23. és december 22. között.
 

Hír: Állami földeladások: Simicskáék és mások is perre mehetnek

2015. október 16. 13:48
 
"Perekhez vezethetnek az állami földeladások, ha az új tulajdonosok a ma hatályos földhaszonbérleti szerződések módosításával piaci haszonbérleti díjakat követelnek majd az állami területeket jelenleg is bérlő, de a tényleges piaci díjaknál sokszor kevesebbet fizető társas vállalkozásoktól. 

Hír: Lázár: 300 milliós hitelt is kaphat, aki állami földet vesz

2015. október 16. 13:51
 
"Első körben 150 milliárd forintos hitelkeretet nyújt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az állami termőföldek megvásárlásához – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kedvezményes hitelt csak földművesek vehetik fel, akik húsz évre 3-300 millió forinthoz juthatnak 2 százalék körüli kamat mellett. Az MFB-hitelt a Budapest Bank közvetíti a földműveseknek a huszonhárom megyei jogú városban.